Jouw ideale jaarplanning bewegingsonderwijs

Als we je vragen om jouw ideale jaar aan gymlessen vorm te geven, dan wist je het waarschijnlijk wel! In de praktijk zijn we voor de invulling van het bewegingsonderwijs echter van veel componenten afhankelijk. En de invloed hiervan is soms erg groot! Denk aan de beschikbaarheid van beweegruimten, en daarmee de locatie of het aantal beweegmomenten.
Benieuwd naar onze lesmethode?

Wil je jouw bewegingsonderwijs naar een hoger niveau tillen? Start dan nu de gratis demo en probeer Lessenplan voor 1 maand gratis uit!

De Basis Lesmethode

De Basis Lesmethode is zo opgezet dat deze passend is voor zo veel mogelijk scholen. Zo gaat het o.a. uit van een gemiddeld gevuld materiaalhok, een juiste verdeling van de leerlijnen en twee lessen per week. Wat ook makkelijk is: elk jaar wordt de planning bijgeslepen op basis van jullie feedback. En de scholen waar dit niet uitkomt? Daarvoor bieden we flexibiliteit!

Zelf de planning passend maken

De planning passend maken kan je zelf, sterker nog, het is best makkelijk. Binnen de Basis Lesmethode kan je lessen, weken of zelfs onze hele planning legen. Zo ontstaat er ruimte om nieuwe lessen in te voegen. Lessen uit onze database of lessen die jij zelf creëert. Gebruik handige hulpmiddelen om materiaal uit te sluiten of het percentage per leerlijn bij te houden. Een derde gymles toevoegen, of een les voor buiten opzetten? Alles kan!

Ons werk, jouw ideale plan

Maar dan nog…. Met 40 lesweken en keuze uit honderden verschillende activiteiten kan dit best een puzzel zijn. Zeker omdat de lesdoelen niet de enige factoren zijn waar je rekening mee wil houden. Passen de verschillende activiteiten bijvoorbeeld bij elkaar qua materiaal? Hoe zit het met de intensiteit voor het kind? En de gevraagde begeleiding als leerkracht?

Precies daarom helpen wij bij het samenstellen van een jaarplanning die precies aansluit bij jouw wensen. We gaan in gesprek over het aanwezige materiaal, beschikbare uren en thema’s die je extra aandacht wil geven. En het mooiste: dit is een stukje van onze service. Werkt jullie school met Lessenplan? Dan is het ombouwen dus gratis!

Hoe ziet jouw ideale plan er uit?

Tussen de scholen die met de Basis Lesmethode werken komen inmiddels allerlei verschillende plannen voor. Een combinatie van binnen en buitengym, een harde scheiding tussen toestel en spel of gewoon alle beweegthema’s voor een minimum aan materiaal.

En,… hoe gaat jouw ideale plan eruit zien?

Probeer Lessenplan 1 maand gratis

Boost de gymles en probeer Lessenplan 1 maand gratis. Vraag een proefaccount aan en ontdek de voordelen van Lessenplan.

Wist je dat wij ook workshops geven?

Bekijk ook onze andere artikelen

Voetbal in de gymles: 2 voorbeeldlessen
Voetbal in de gymles. Voor de een mag het elke les terugkomen, de ander ontwijkt het liever. Hoe...
Pietengym – Inspiratie voor de feestdagen
Geen maand starten de voorbereidingen zo vroeg als december. Want met de feestdagen wil je iets bijzonders doen...
Een differentiële lessenreeks voor spelsporten
Heb je het al voorbij zien komen? Sinds kort vind je binnen Lessenplan ook differentiële lessenreeksen voor spelsporten....