De Lesmethode voor het bewegingsonderwijs!

Met de Basis Lesmethode gymmen jullie het hele jaar volgens een sterke opbouw. De methode bevat een compleet uitgewerkt aanbod voor groep 3 t/m 8. Een aanbod dat eenvoudig aan te passen is naar jullie beweegsituatie!

Zo werkt de Basis Lesmethode:

Binnen de Basis Lesmethode vind je een jaarplanning waarbinnen alle leerlijnen en beweegthema’s aan bod komen. De inhoud is gebaseerd op differentieel leren en bouwt op naar onze eigen categorie: Multi Skilled lessen. Kortom, de ideale combinatie van plezier & ontwikkeling!

Voor de leerkracht is de methode van alle gemakken voorzien. Zo ga je dankzij de handige app in één klik naar de juiste les. Of je nu in de klas bent, de gymzaal of op het schoolplein!

Profiteer van de grote hoeveelheid filmpjes voor bijvoorbeeld de uitleg. Of bekijk meer informatie over hulpverlenen, opbouwen en techniek!

Doorlopende leerlijn

Ontdek onze doorlopende leerlijn van groep 3 t/m 8!

Eenvoudig aan te passen

Elke beweegsituatie is anders. Daarom is onze methode eenvoudig aan te passen op jullie situatie!

Slechts 1x opbouwen
Bouw één keer op en gebruik de opstelling voor alle groepen.
Multi Skilled lessen
Onze trots: De optimale combinatie tussen plezier en ontwikkeling.

Zo zorgen we voor een optimale ontwikkeling:

Een rijk aanbod aan variaties zorgt niet alleen voor meer plezier maar ook een sterkere ontwikkeling. Daarom is Lessenplan gebaseerd op differentieel leren!

Via onze eigen categorie: Multi skilled lessen bieden we op een
speelse manier extra uitdaging.

Onze lessen zijn:

Flexibel: pas het aanbod eenvoudig aan!

De ideale inrichting van het bewegingsonderwijs, die is voor elke school anders. Lessenplan is dan ook meer dan één kant en klare lesmethode. Door het grootste aanbod aan lessen is het jaarplan eenvoudig aan te passen. Bijvoorbeeld met een extra gymles, activiteiten op het schoolplein of gewoon andere accenten binnen de opbouw.

En wil je nog meer vrijheid? Bouw dan in drie eenvoudige stappen jouw eigen les. Deze les is gemakkelijk terug te vinden en in te voegen binnen de jaarplanning!

Constant in ontwikkeling

Een lesmethode biedt extra waarde als deze blijft ontwikkelen. Dit doen we niet alleen door wekelijks nieuwe lessen en video’s toe te voegen. Ook de gebruikers hebben bij ons een stem. Regelmatig evalueren wij met scholen, vakgroepen en opleiders. De resultaten hiervan leiden tot nieuwe functies of extra inhoud. Ook staat onder elke les een feedback optie. Zo ontwikkelen we samen elke dag, binnen en buiten de gymzaal!

De Basis lesmethode aanschaffen

Met de Basis Lesmethode bewegen jullie het hele jaar volgens een sterke opbouw. 

Zo wordt de Basis Lesmethode ervaren:

Sinds schooljaar 2022 zijn we op de Noord-Bevelandse basisscholen gestart met Lessenplan. Leerkrachten en kinderen zijn enthousiast en unaniem is besloten om te verlengen.

Met name de vernieuwende lessen ten opzichte van andere methodes bieden meer plezier waarbij op een creatieve en uitdagende wijze alle leerlijnen aan bod komen. Ook de ondersteunende video’s en de structuur geven duidelijkheid en gemak bij het geven van de gymlessen. Dit gemak is alleen nog maar toe genomen door de app, die sinds kort extra ondersteuning biedt. Tot slot zijn de makers echte gymleraren die constant bezig zijn met innoveren en die ook openstaan voor de suggesties vanuit het werkveld.

Kortom, wij zijn erg blij met Lessenplan en we raden deze methode aan!

René Maljaars – Combinatiefunctionaris en vakleerkracht bewegingsonderwijs