Kleutergym: vol plezier, bewegen & ontdekken

Goed leren bewegen kan niet vroeg genoeg beginnen. Ontdek onze vernieuwende methode kleutergym.

Lesmethode voor kleuters

Gymmen met kleuters is een feest! Zeker met de lesmethode kleutergym. Elke les opnieuw ontdekken, proberen en leren. Lessenplan vormt een sterke basis voor de kleutergroepen en een mooie opstap naar de lesmethode voor groep 3 t/m 8.

Kleutergym, zo werkt het:

Werk met een jaarplanning waarbinnen alle leerlijnen en beweegthema’s aan bod komen. Via kleine reeksen worden vaardigheden eigen gemaakt, en uitgebouwd. Zo focus je op één leerdoel, maar steeds net anders. Kortom: voldoende herhaling, zonder dat het saai wordt!

Voor de leerkracht is kleutergym van alle gemakken voorzien! Met de handige app ga je in één klik naar de juiste les. Of je nu in de speellokaal staat, in het klaslokaal of op het schoolplein!

Profiteer van de grote hoeveelheid filmpjes voor bijvoorbeeld de speluitleg. Of bekijk meer informatie over hulpverlenen, opbouwen en techniek!

Play Video

Pas de planning eenvoudig aan!

De ideale opzet van kleutergym, die is voor elke school anders. Lessenplan is dan ook meer dan één kant en klare lesmethode. Door het grootste aanbod aan lessen is de planning eenvoudig te veranderen.

Gebruik de filters om snel de les te vinden die voor jou past. Speciaal voor de kleutergroepen filter je zelfs op fantasie! Zo ontdek je lessen met beroepen, dieren, seizoenen en nog veel meer.

En wil je nog meer vrijheid? Bouw dan in drie eenvoudige stappen jouw eigen les. Deze les is gemakkelijk terug te vinden en in te voegen binnen de jaarplanning!

Inclusief eigen database!

Als gebruiker van kleutergym krijg je niet alleen toegang tot de jaarronde methodiek. Je hebt ook toegang tot de spellendatabase speciaal voor kleuters.

Snel een spel vinden voor buiten? Een activiteit die aansluit bij het thema in de klas? Of een vervangende les voor de methode? Kijk dan in de database Kleuterspellen. Hier vind je alle leerlijnen, technische lessen, spellen op thema, buitenspellen en nog veel meer!

Start ook met Kleutergym

Het hele jaar rond, bewegen en ontdekken. Start nu met onze vernieuwende methode Kleutergym.

Play Video

Zo wordt Kleutergym ervaren:

Kleuterleerkrachten – Westerhaar-Vriezenveensewijk